vineri, 30 septembrie 2016

Cuvânt de început...

Bună dimineaţa cu soare…!


Primul meu articol… De unde să încep?

De ce acest blog? 

Pentru că după ce toata viaţa am învăţat pentru că aşa ni s-a spus că trebuie să facem pentru a avea o meserie, o carieră, bani, familie, posesiuni. Şi pentru că în momentul în care le-am bifat pe toate, nimeni nu se opreşte să se întrebe “şi acum ce urmează, ce mai am de făcut cu viaţa mea”? De 6 ani m-am apucat consistent de dezvoltare personală împletită cu descoperirea şi cultivarea unor hobby-uri care până la urmă toate converg spre ideea că a învaţa ceva nou poate avea pe lângă beneficiul de a te cunoaşte pe tine, a evolua şi pe acela că poţi împărtăşi ceva nou şi cu alţi oameni, să le dai şi lor din experienţa ta pentru a-i inspira
şi ajuta să descopere şi ei miracolul de a-şi lua în mâini propriile vieţi. De a se descoperi pe ei înşişi, de a se modela în ceva ce poate nici nu au visat că pot fi şi de a transmite asta mai departe la rândul lor. 

De ce “Întregul Sănătos”? 

Ideea mi-a venit când în urma faptului că am început să studiez un subiect (nutriţia) am ajuns să ating alte şi alte domenii aparent fără legătură (Feng-Shui, medicină orientală, medicină energetică, gătitul cu condimente (Ayurveda), dezvoltare personală, inteligenţă emoţională, Qi-Gong, etc). Pentru că, pe masură ce înaintam în ascultatul de webinarii şi cititul de cărti şi articole am început să fac din ce în ce mai des conexiuni între noţiuni şi a început totul să se lege frumos ca un puzzle. E mult prea mult să explic tot procesul prin care am trecut în ultimii ani, însa ce-mi doresc de la acest blog este sa încep de undeva în a da şi celorlalţi din ce am trait, făcut, experimentat şi descoperit. Aşa că voi lăsa pe parcurs explicaţiile, la momentul fiecărui articol specific. Pentru că ultima mea revelaţie este cel mai recent curs pe care îl urmez, de inteligenţă emotională, în care am învăţat un lucru de bază de la Zoltan Vereş, un mentor extraordinar: că totul în viaţă e un proces. Dacă vrei să obţii ceva o vei face urmând un proces şi având răbdare să parcurgi paşii în ordine şi să urmăreşti evoluţia gradată. Pun aici link-ul pentru cei interesaţi să aprofundeze acest subiect (http://refleqt.ro/

Motivaţia: 

Iniţial m-am gândit sa-mi fac mai multe blog-uri pentru că oamenii percep domeniile despre care eu vreau să scriu ca pe nişte arii distincte. Însă până la urmă asta e şi ideea pe care vreau să o transmit şi care dă numele blogului, că tot ceea ce gândim şi facem e un întreg, ne modelează cu sau fără ştirea noastră. Şi pentru a fi noi înşine un “Întreg Sănătos” avem nevoie şi de nutriţie şi de Feng-Shui şi de medicină energetică şi de abilităţi de gătit sănătos şi de educaţie financiară, controlul inteligent al emoţiilor şi să trăim într-un mediu cât mai natural şi mai “curat”, iar acţiunile noastre şi atitudinile, gândurile să fie cât mai acordate cu lungimea de undă a sufletului nostru. Să fim autentici, să descoperim cine suntem de fapt şi să trăim o viaţta frumoasă şi plină de valoare prin ceea ce lăsăm în urmă şi prin felul în care atingem în bine vieţile cât mai multor oameni. Să ne acceptam pe noi aşa cum suntem imperfecţi şi asemenea unui pictor să învăţam să folosim culori pentru a ne “desena” aşa cum vrem să fim sau cum simţim că suntem o versiune din ce în ce mai “bună” a nostră. 

Deci, ce urmează? 

Într-o ordine nu forţată ci doar la inspiraţie, voi încerca să scriu articole despre : sănătate şi nutriţie, medicină orientală aplicată simplu, curăţenie şi organizare, Feng-Shui, cum să găsim acele lucruri în interiorul nostru sau în mediul exterior care să ne schimbe starea şi să ne facă să ne iubim pe noi înşine şi ceea ce facem, etc. Toate “auto-terapiile” pe care le-am inventat de când eram copil şi le-am practicat şi au funcţionat. Vechi si nou, inspiraţional. Mentorii mei din diverse domenii. Proiectele mele practice sau de suflet. Voi încerca să grupez articolele pe colecţii, însă mi-aş dori ca ele să fie un fel de “ziarul de dimineaţă cu lucruri pozitive” care să înlocuiască ştirile de pe net şi de la TV care în mare parte nu au legătură personal cu noi şi doar ne încarcă cu stări neconstructive. 

Mulţumiri: 

Am trecut prin nişte schimbări tumultoase de mentalitate, atitudine şi stări în ultimul an şi unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat a fost gratitudinea zilnică, nu din obligaţie ci din a simţi din interiorul meu nevoia de a mulţumi pentru lucrurile bune şi oamenii care le facilitează, în viaţa mea. Mulţumesc prietenelor mele care aseară au ţinut-o un sfert de oră din “wow” în “wow” când le-am arătat o parte din proiectele mele casnice recente ce mă reprezintă. Şi am înţeles că dacă mai aveam nevoie de un ultim impuls să încep acest blog, acela a fost. Au nevoie şi alţii să spună “wow” şi să se bucure de schimbări simple dar eficiente în vieţile lor… 


Îmi doresc ca acest blog să fie citit de acei oameni care vor rezona cu ce scriu şi îşi vor dori să încerce personal lucrurile pe care eu le fac. M-ar bucura ca articolele să fie utile celor care le citesc. Sau măcar să le schimbe starea în acea zi, să vadă şi o altă latură a vieţii şi să înceapă cu un zâmbet, exterior şi interior. Acesta este primul exerciţiu simplu pe care vi-l propun. Încercaţi să zâmbiţi. Acum. Fără vreun motiv. Motivele vor veni pe măsură ce îl practicaţi. Tot fără motiv.

Şi vreau să închei cu un citat care sper să vă inspire: “Nu sunt suma experienţelor pe care le-am trăit, ci sunt ceea ce aleg sa devin” (Carl Jung)

5 comentarii:

  1. Și pentru ca este un început de drum iți urezsa ai parte de inspiratie în alegerile viitoare!
    Tzutzu

    RăspundețiȘtergere
  2. Saluti! Felicitări pentru blog și pentru că îți găsești timpul să împărtășești și cu alții! Am citit ce ai scris cumva în ordine inversă, trebuie să revin la articolul cu slăbitul, m-am descurajat pe undeva pe la început din cauza lungimii lui, mă voi întoarce la el cînd am mintea deschisă. Foarte frumos legi lucrurile! Mulțumesc! Și un zîmbet de dimiziuă! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult pentru incurajari! De multi ani te-am admirat ca faci asta si ca iti dedici timpul lucrurilor care sunt aproape de sufletul tau si le impartasesti si cu altii...
    Initial ideea a fost sa scriu articole scurte. Insa pana la urma pe mine asta ma deranjeaza uneori la ce citesc si e prea scurt ca ma lasa tot cu nelamuriri si nu are ceva ce eu vreau sa ofer. Triplul(fenomen, explicatie, recomandari). O sa vina altele si mai lungi insa cele lungi vor fi doar cateva, in care sa explic niste baze nutritionale si la care sa pot face referinta si ulterior cand voi putea astfel sa scriu si articole mai scurte. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare că azi e ziua universală a zîmbetului, așa că îți mai zîmbesc o dată! :)

    RăspundețiȘtergere